
World of Coffee
Aeropress
Μέθοδος με αντλία πίεσης αέρα
Εφευρέθηκε το 2005 από τον Alan Alber, δημιουργό του Aerobie frisbee και είναι πολύ εύκολο στη
μεταφορά και τον καθαρισμό. Διαθέτει μία αντλία πίεσης αέρα με την οποία παρασκευάζετε εύκολα
αρωματικό καφέ, παρόμοια με τη μέθοδο της γαλλικής πρέσας, ωστόσο με καθαρότερη επίγευση
και γεύση λόγω του χάρτινου φίλτρου.
Θερμοκρασία: 96+ βαθμούς Κελσίου
Βαθμός άλεσης: μεσαίο προς χοντρό
Συνταγή εκχύλισης: 15gr φρέσκος αλεσμένος καφές – 250ml μεταλλικό νερό με περίπου 110 – 140
tds συνολική σκληρότηταΧρόνος εκχύλισης: 3-5 λεπτά